SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/027 | 9023 Győr, Kodály Zoltán utca 20-24.

Intézmény logo

Győri SZC Sport és Kreatív Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Médiamegjelenések

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum „elődeként” a Móra Ferenc Általános Iskola részeként 1989. szeptember 1-től jelent meg a középfokú képzés két párhuzamos osztállyal. 2020. júliusig összetett intézményként, majd külön szervezeti egységként működik a két iskola. Ez azt is jelenti, hogy több mint 30 éve folyik piacképes szakmákat kínáló középfokú képzés az SK-ban.

A Technikum két ágazatban indít osztályokat.

A Sport ágazat szakmái – a Sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező és a Fitness-wellness instruktor – a sportot, mozgást szerető fiatalok érdeklődésére tartanak számot. A képzés során a tanulók megismerkednek a sport elméleti, módszertani és gyakorlati alapjaival, mely lehetővé teszi számukra a mozgásformák tudatos irányítását mind a szabadidős tevékenységek, mind a versenyszerűen űzött mozgások esetén. A leendő sportszakemberek képesek lesznek mások motiválására az egészséges életmód érdekében, személyre, csoportra szabott edzésórák megtervezésére, megszervezésére és levezetésére.

Az intézmény a rendelkezésre álló szabad órakeretben az egészségtudatos életmód kialakításának megalapozását és saját masszázsszaktanteremben a frissítő masszázs legfontosabb elmeinek elsajátítását kiemelten kezeli, ezzel is segítve a jövő szakembereit a sport iránti elkötelezettség, a rendszeres mozgás iránti igény formálásában.

A Sport ágazatú osztályokból számos országosan és nemzetközileg is kiemelkedő élsportoló került ki, akik leginkább a tanulmányaik alatt tapasztalt toleráns pedagógusi magatartást értékelték.

A sportszakmai munka színvonalát emeli az, hogy az intézmény 2007-től nyertese a jelenleg a Sportiskolák Országos Szövetsége irányítása alá tartozó sportiskolai programnak, melynek célja a sportolók utánpótlásnevelésének szakmai és anyagi támogatása.

A Kreatív ágazat szakmái az iskola médiás hagyományait folytatják, ugyanis a Nyomdaipari technikus, Nyomdaipari előkészítő (Kiadványszerkesztő), a Dekoratőr, a Fotográfus és a Mozgókép- és animációkészítő szakma kötődik a média változatos világához, elsajátításához elengedhetetlen az alkotó tevékenység.

A Kreatív ágazat szakmái olyan fiatalok számára ajánlottak, akik a vizuális kultúra iránt érdeklődnek, esztétikai érzékkel, alkotó fantáziával rendelkeznek. A képzések során a tanulók megismerkednek a dekoráció, a fényképezés, a grafika, a nyomdai szöveg- és képszerkesztés, a mozgóképkészítés, az animálás világával, ezek modern informatikai hátterével, legelterjedtebb szoftvereivel. A megszerzett ismeretek a fiatalok kreativitásával társulva látványos alkotásokban öltenek testet: kirakatok, rendezvények arculata, külső és belső terek látványterve, dekorációk, feliratok, álló- és mozgóképes alkotások.

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum a rendelkezésre álló szabad órakeretben a fotózást és a szakmához igazodó programozást kiemelten kezeli, ezzel is segítve a jövő szakembereit vizuális környezetünk igényes formálásában, ötletes, egyedi megoldások alkalmazásában.

A szakmai munka szemléletét meghatározza, hogy az intézmény a Moholy Nagy Művészeti Egyetem által szakmailag támogatott kreatív technikum, oktatói a MOME továbbképzéseinek eredményét is adaptálják tevékenységükbe.

A Technikum pedagógiai munkáját élmény- és gyakorlatközpontú módszerek alkalmazása, a szakmákhoz kapcsolódó intézmények munkájába való aktív betekintés jellemzi. Az intézmény célja olyan fiatalokat kibocsátani, akik képesek tartalmasan berendezni életüket, céljaikat megvalósítani, és akik az elsajátított tudással képessé válnak az élethosszig tartó tanulásra, hogy szakmai tudásukat állandóan frissítsék, igazítsák a munkaerőpiac változó körülményeihez.

Osztályaink 2023/2024. tanév

Imázsfilm

Sport ágazati képzéseink

Kreatív ágazati képzéseink

Felnőttek számára indítandó képzéseink

BemutatkozásBemutatkozásBemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Sport és Kreatív Technikum

9023 Győr, Kodály Zoltán utca 20-24.

Telefon: +3696427244

E-mail: sk@sporteskreativtechnikum.hu

OM azonosító: 203037/027


2024Győri SZC Sport és Kreatív Technikum